Salată de morcovi şi broccoli
PrinteazaSalată de morcovi şi broccoli din: morcovi, broccoli, telina, radacina de patrunjel, ulei de susan, pudra de scortisoara, sos de soia, ulei de masline, lamaie, seminte de susan, seminte de dovleac, piper, cimbru.
Ingrediente:
- 5 morcovi
- 500 g broccoli
- o telina mica
- o radacina de patrunjel
- 60 ml ulei de susan
- pudra de scortisoara
- sos de soia
- 50 ml ulei de masline
- jumatate de lamaie
- seminte de susan
- o lingura cu seminte de dovleac
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Patru morcovi se curăţă de coajă, se spală, se taie jumătăţi, apoi felii subţiri. Se încinge uleiul de susan într-o cratiţă, se pun morcovii şi se sotează la foc mic până încep să se înmoaie.
Se adaugă o lingură cu sos de soia, o linguriţă cu pudră de scorţişoară, o lingură cu seminţe de susan şi seminţele de dovleac.
Se prăjesc morcovii încă cinci minute, se opreşte focul şi se presară cimbru. Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune peste morcovii prăjiţi.
Morcovul rămas, ţelina şi rădăcina de păstârnac se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se amestecă bine cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper şi se serveşte alături de legumele calde. Morcovii se pot pregati si in cuptor, punand de la inceput toate ingredientele in tava.
Salată de morcovi şi broccoli
Pofta buna!
Nu prea imi place mie alaturarea asta de morcovi si broccoli