Doradă cu sos de avocado

Printeaza

Doradă cu sos de avocado din: avocado, dorada, iaurt, lamaie, zahar tos, ardei iute, crevete, vin, usturoi, rosie, ceapa, sare, piper, ulei de masline, salata verde, ceapa verde.

Ingrediente:Dorada_cu_sos_de_avocado

  • doua avocado
  • doua dorade
  • 200 ml iaurt
  • lamaie
  • o lingurita cu zahar tos
  • un ardei iute
  • 200 g crevete decoricate
  • 200 ml vin alb sec
  • doi catei de usturoi
  • o rosie
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • salata verde
  • ceapa verde

 

Mod de preparare:

Avocado se curăţă de coajă şi sâmbure, se taie bucăţi şi se pu¬ne într-un bol înalt. Se adaugă iaurtul, sucul de la o jumătate de lămâie, zahărul tos, sare şi piper după gust. Se presară ardeiul iute tăiat bucăţi mici, roşia tăiată cubuleţe şi ceapa tocată mărunt. Se pasează cu un blender, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.

Doradele se curăţă, se eviscerează, li se îndepărtează capul şi coada şi se spală. Se condimentează, se pun într-o tavă şi se stropesc cu puţin ulei de măsline. Se toarnă jumătate din vinul alb, se mai adaugă apă, usturoiul curăţat de foi şi feliat. Se introduc în cuptor şi se coc 25-30 de minute la foc mediu. Crevetele se spală, se scurg de apă şi se prăjesc în puţin ulei încins până devin roz.

Se adaugă restul de vin alb, sare şi piper, se fierb până scade sosul şi se toarnă într-un castron. Se pun doradele pe platouri, se aşază alături crevetele, se toarnă sosul de avocado deasupra şi se servesc imediat. Se pot servi cu o salata, ceapa verde, ulei de masline si suc de lamaie.

Doradă cu sos de avocado

Dorada_cu_sos_de_avocado

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.