Vinete italienesti

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu: piure de rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, busuioc uscat, mozzarela, parmezan.

Ingrediente:

  • 6 cani piure de  roşii
  • 1 ceapă mică
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • busuioc uscat
  • 3 vinete
  • mozzarela
  • parmezan

 

Mod de preparare:

Tai vinetele felii subţiri, pe lung, le pui într-un vas, presari sare şi acoperi cu un capac în­tre timp, prepari sosul de roşii. Incingi ule­iul de măsline într-o tigaie, pui căţeii de ustu­roi şi ceapa tocate şi laşi până se rumenesc. Adaugi piureul de roşii şi laşi, la Foc mic, până scade sosul. La sfârşit, condimentezi cu sare şi busuioc, după gust.

Scurgi feliile de vinete şi le prăjeşti în pu­ţin ulei. Pui într-un vas de sticlă termorezistent un strat de sos de roşii, aşezi felii de vinete ori­zontal sau una lângă alta şi iar un strat de sos de roşii. Presari parmezan ras şi mozzare­la tăiată felii, după preferinţă, mai multe sau mai puţine.

Urmează un alt strat de felii de vinete, de această dată aşeza­te vertical. Continui la fel până termini feliile de vinete. Ultimul strat trebuie să fie de sos de roşii, peste care pre­sari parmezan.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. Laşi să se răcească, pentru a se aşeza feliile de vinete, după care tai şi serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.