Iepure marinat cu măsline
PrinteazaIepure marinat cu măsline din: carcasa de iepure, suc de rosii, coriandru, busuioc, maghiran, piper, oregano, sare, usturoi, masline negre, vin alb, ulei de masline, coaja de lamaie, coaja de portocala, amestec de condimente, piper alb.
Ingrediente:
- 1-1,5 kg carcasa de iepure
- 200 ml suc de rosii cu pulpa
- amestec de condimente (coriandru, busuioc, maghiran, piper, oregano, dafin)
- sare
- 2 foi de dafin
- 2-3 catei de usturoi
- 200 g masline negre fara samburi
- 100 ml vin alb demidulce
- 50 ml ulei de masline
pentru marinata:
- 200 ml vin alb
- coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
- 5-6 boabe de piper
- un praf amestec de condimente
- 2-3 foi de dafin
- un praf piper alb
Mod de preparare:
Porţionezi carnea de iepure, o speli în apă rece şi o aşezi într-o crăticioară, turnând deasupra marinata preparată din ingredientele de mai sus. Laşi carnea in marinată câteva ore la rece, sau de seara până dimineaţa.
Scoţi carnea de la marinat, o aşezi într-o tăviţă, stropeşti cu ulei de măsline, pui un praf de piper alb, usturoiul feliat, puţină sare şi torni marinata strecurată.
Dai apoi tava la cuptor să se rumenească uşor carnea. întorci carnea cu o furculiţă, o stropeşti cu vin şi laşi să se rumenească puţin, după care torni deasupra sucul de roşii, pui foile de dafin şi măslinele şi mai dai la cuptor încă 15 minute.
Serveşti friptura caldă, cu sos aromat de roşii şi o garnitură de cartofi sau simplă, cu un pahar de vin alături.
Iepure marinat cu măsline
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata iepure 🙂