Varza cu costita afumata, chimen si ceafa de porc
PrinteazaVarza cu costita afumata, chimen si ceafa de porc din: varza, ulei, seminte de chimen, costita afumata, marar, bulion, cimbru, piper, sare, rosii, ceapa de porc, ardei iute.
- 1 varza mare
- 3 linguri ulei
- 1 lingura seminte de chimen
- 200 g costita afumata
- 1 legatura marar
- 1 lingura bulion
- cimbru
- piper boabe si macinat
- sare
- 2 rosii
- 4 bucati ceafa de porc
- 4 ardei iuti
Mod de preparare:
Speli varza şi carnea. Tai varza în fideluţă sau o toci în robotul de bucătărie. O freci cu puţină sare, după care o căleşti în uleiul încins. Când s-a înmuiat şi a mai scăzut, amesteci varza împreună cu seminţele de chimen, mărarul, boabele de piper şi bulionul.
După ce ai păstrat vasul roman în apă timp de 20 de minute, pui varza şi, deasupra, costiţa şi feliile de ceafă, în prealabil unse cu ulei şi presărate cu cimbru, piper şi sare, după gust. Introduci vasul în frigider pentru 1/2 oră, la foc mediu.
Scoţi vasul, întorci carnea şi aşezi rondelele de roşii peste varză. Continui coacerea timp de 10 minute. Serveşti varza alături de carne si de ardei iuti.
Varza cu costita afumata, chimen si ceafa de porc
Pofta buna!