Cartofi cu fenicul

Printeaza

Cartofi cu fenicul din: cartofi, rozmarin, ardei iute, fenicul, lamaie, smantana, usturoi, castarveti, uleid e masline, sare, piper, apa minerala.

 

Ingrediente:Cartofi_cu_fenicul

  • un kilogram cartofi noi
  • doua crengute de rozmarin
  • un ardei iute
  • o bucata de fenicul
  • o lamaie
  • 300 ml smantana
  • 6 catei de usturoi
  • 2 castraveti verzi
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • apa minerala

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine cu un burete de sârmă, se clătesc cu apă curată, se taie felii potrivit de mari şi se pun într-un bol.

Se presară rondelele de ardei iute, feniculul spălat şi tăiat felii subţiri.

Se presară sarea şi piperul după gust, rozmarinul spălat şi scurs de apă şi uleiul de măsline.

Se amestecă totul bine, ca să se încorporeze toate ingredientele, se pun într-o tavă şi se introduc în cuptorul încins.

Se lasă să se coacă până ce cartofii pot fi pătrunşi cu dinţii unei furculiţe şi au căpătat o culoare aurie.

Usturoiul se curăţă de foi, se pisează şi se pune într-un bol împreună cu smântână şi castraveţii verzi tocaţi mărunt.

Se adaugă sucul de lămâie, se condimentează, se amestecă şi se serveşte alături de cartofii calzi.

Dacă sosul de smântână este prea gros, se poate dilua cu apă minerală.

 

Cartofi cu fenicul

Cartofi_cu_fenicul

Pofta buna!

 

 

 

Reteta zilei: Cartofi cu smantana si bacon

Cartofi cu smantana si bacon din: cartofi, usturoi, bacon, ulei de masline, smantana, arpagic, sare. Ingrediente: 6 cartofi 2 căței de usturoi tocat 4 felii de bacon 1 lingura ulei de masline 3 linguri smântână arpagic tocat sare       Mod de preparare: Adaugati cartofii într-o oală. Se acoperă cu apă rece și se […]

Reteta zilei: Cartofi copti cu boia

Cartofi copti cu boia din: sare, ulei de masline, pudra de usturoi, cartofi, boia, chili, parmezan, patrunjel, ketchup. Ingrediente: 1/4 linguriță sare 1/4 cană de ulei de măsline 1/4 linguriță pudră de usturoi 5 cartofi 1/3 linguriță boia 1/4 linguriță praf de chili parmezan patrunjel ketchup, pentru servire Mod de preparare: Tăiați cartofii în jumătate […]

Reteta zilei: Salata de cartofi cu gorgonzola

Salata de cartofi cu gorgonzola din: cartofi, gorgonzola, ceapa verde, bacon, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi 3/4 cană de brânză gorgonzola mărunțită 1/2 ceașcă de ceapă verde tocată 6 felii de bacon prajit si maruntit 1/4 cană de ulei de măsline 1 lingură de oțet sare si piper Mod de preparare: Spălați […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.