Crap gatit taraneste
PrinteazaCrap gatit taraneste din: crap, ulei, supa, rosii, usturoi, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 crap (circa l,5kg)
- ceaşcă ulei
- 250rnl supă de pui sau vin alb
- 6 roşii
- 2-3 căţei de usturoi
- 1legegatura pătrunjel
Mod de preparare:
Crap gatit taraneste: Se curăţă peştele, se spală, se taie în felii de 2cm grosime, se sărează, se piperează, se pune într-o tavă cu ulei şi se dă la cuptor. Se stropeşte cu sosul dfrrtavă (în care se adaugă svipa sau vinul) şi se întoarce pe ambele părţi.
Separat, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi de seminţe şi se toacă mărunt.
Se sărează, se piperează, se amestecă bine cu usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat, se pun la fiert pe foc mic (20 de minute) într-o cratiţă cu puţin ulei.
Când crapul este gata, se scot bucăţile pe o tavă şi se acoperă cu sosul de roşii şi usturoi.
Pofta buna!
O bunatate de crap! 🙂