Merluciu gratinat
PrinteazaMerluciu gratinat din: fileuri de merluciu, patrunjel, ulei de masline, otet din vin alb, rosii, pesmet, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg fileuri de merluciu
- 1 legatura patrunjel
- 100 ml ulei de masline
- 3 linguri otet din vin alb
- 8 rosii medii, taiate jumatati
- 4-5 linguri pesmet
- sare si piper
Mod de preparare Merluciu gratinat:
Curăţaţi cu grijp, peştele de piele, tăiaţi fileurile în bucăţi de 5-7 cm. Tocaţi grosier pătrunjelul.
Puneţi într-un vas termorezistent bucăţile de peşte împreună cu uleiul (păstraţi 4 linguri), oţetul, jumătate din pătrunjel, sare şi piper.
Amestecaţi uşor, acoperiţi vasul şi lăsaţi în frigider 15-20 min.
Tăiaţi roşiile în jumătăţi, pudraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă 10 min pe un fund de lemn, cu partea tăiată în jos.
Aranjaţi-le cu tăietura în sus pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, turnaţi peste ele restul de ulei şi presăraţi-le cu 1/2 din pesmet.
Coaceţi-le 4-5 min la grilul cuptorului, până se rumeneşte un pic pesmetul. Scoateţi bucăţile de peşte din marinată, pudraţi-le cu restul de pesmet, puneţi-le una lângă alta pe o tavă tapetată cu folie.
Stropiţi-le cu puţină marinată şi coaceţi-le la gril 4-5 min.
Scoateţi-le din tavă cu grijă, aranjaţi-le pe un platou, alături de bucăţile de roşie, presăraţi cu pătrunjelul rămas şi serviţi imediat.
Pofta buna!