Merluciu gratinat

Printeaza

Merluciu gratinat din: fileuri de merluciu, patrunjel, ulei de masline, otet din vin alb, rosii, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg fileuri de merluciu
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 linguri otet din vin alb
  • 8 rosii medii, taiate jumatati
  • 4-5 linguri pesmet
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare Merluciu gratinat:

Curăţaţi cu grijp, peştele de piele, tăiaţi fileurile în bucăţi de 5-7 cm. Tocaţi grosier pătrunjelul.

Puneţi într-un vas termorezistent bucăţile de peşte împreună cu uleiul (păstraţi 4 linguri), oţetul, jumătate din pătrunjel, sare şi piper.

Amestecaţi uşor, acoperiţi vasul şi lăsaţi în frigider 15-20 min.

Tăiaţi roşiile în jumătăţi, pudraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă 10 min pe un fund de lemn, cu partea tăiată în jos.

Aranjaţi-le cu tăietura în sus pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, turnaţi peste ele restul de ulei şi presăraţi-le cu 1/2 din pesmet.

Coaceţi-le 4-5 min la grilul cuptorului, până se rumeneşte un pic pesmetul. Scoateţi bucăţile de peşte din marinată, pudraţi-le cu restul de pesmet, puneţi-le una lângă alta pe o tavă tapetată cu folie.

Stropiţi-le cu puţină marinată şi coaceţi-le la gril 4-5 min.

Scoateţi-le din tavă cu grijă, aranjaţi-le pe un platou, alături de bucăţile de roşie, presăraţi cu pătrunjelul rămas şi serviţi imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.