Reteta tuslama
PrinteazaReteta tuslama
- 1,200 kg burtă de vită, (muchie)
- 1 picior de vită
- sare
- piper
- 150 g ciuperci
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură de smîntînă
- 1 /2 lămîie
- 100g zarzavat
- 1 ceapă
- 1foaie de dafin
- 5 căţei de usturoi
- 30 g unt
Mod de preparare:
Burta se freacă bine cu mălai, se spală în multe ape, se opăreşte, se spală din nou şi se pune la fiert cu piciorul de vită, sare, foaia de dafin, ceapa şi zarzavatul în 51 apă.
Se fierbe circa 4-5 ore. Se scot burta şi piciorul, se taie julien şi se pun din nou la fiert în zeama strecurată, cu ciupercile fierte tăiate felii groase.
Se face un mic sos alb din unt, 1 /4 lingură făină, cu care se mai fierbe 10 minute.
Se drege cu cele 2 gălbenuşuri, smîntînă şi lămîie.
Pofta buna!
N-am mai auzit de reteta asta. Poate o s-o incerc.