Reteta tuslama

Printeaza

 Reteta tuslama

Ingrediente:Reteta tuslama

  • 1,200 kg burtă de vită, (muchie)
  • 1 picior de vită
  • sare
  • piper
  • 150 g ciu­perci
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură de smîntînă
  • 1 /2 lămîie
  • 100g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 1foaie de dafin
  • 5 căţei de usturoi
  • 30 g unt

 

Mod de preparare:

Burta se freacă bine cu mălai, se spală în multe ape, se opăreşte, se spală din nou şi se pune la fiert cu piciorul de vită, sare, foaia de dafin, ceapa şi zarzavatul în 51 apă.

Se fierbe circa 4-5 ore. Se scot burta şi pi­ciorul, se taie julien şi se pun din nou la fiert în zeama strecurată, cu ciupercile fierte tăiate felii groase.

Se face un mic sos alb din unt, 1 /4 lin­gură făină, cu care se mai fierbe 10 minute.

Se drege cu cele 2 gălbenuşuri, smîntînă şi lămîie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai auzit de reteta asta. Poate o s-o incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.