Creier gratinat cu sos alb cu garnitura de cartofi ducesa din: creier de vit, faina, unt, lapte, oua, sare, piper, cascaval, otet, cartofi.
Ingrediente:
1,200 kg creier de vacă
3 linguri de făină
100 g unt
1 pahar lapte
3 ouă
sare
piper
60 g caşcaval
1 lingură de oţet
400 g cartofi
Mod de preparare:
Creierul se fierbe ca în reţeta. Cînd s-a răcit se taie bucăţi. Se unge cu 20 g unt un platou de gratinat si în el se pune jumătate din sosul alb (preparat cu făină, lapte, unt, sare şi piper).
Creierul tăiat se pune în platoul de gratinat şi deasupra restul de sos alb, peste care se presară
caşcavalul ras.
Pe marginea platoului se şpriţuiesc cartofii ducesa şi se dă la cuptor. Se serveşte fierbinte.
Salata de creier cu sos de lamaie din: creier, ulei, lămâie, verdeaţă, oţet de 9°, sare. Ingrediente: 1,5 kg creier 200 ml ulei 200 g lămâie 2 legături verdeaţă 25 ml oţet de 9° sare Mod de preparare: Creierul, curăţat bine de sânge şi pieliţă, se pune la fiert în, apă clocotită cu puţină sare […]
Sufleu de creier cu sos din: creier, lapte, unt, oua, sare, piper, otet, faina, pesmet. Ingrediente: 500 g creier 1/2 pahar lapte 75 g unt (50 g pentru sos şi 25 g pentru uns tava) 4 ouă sare piper 1 lingură oţet 2 linguri făină pesmet Mod de preparare: Ţii creierul în apă rece […]
Ciuperci umplute cu creier si cascaval din: ciuperci, creier, sos alb, unt, pesmet, cascaval, lamaie, sare si piper. Ingredinte: 500 g ciuperci 150 g creier fiert 4 linguri sos alb 50-80 g unt 1 lingura pesmet 1 lingura cascaval ras 1 lamaie sare piper Mod de preparare Se scot piciorusele de la ciperci, […]
Buseuri cu creier si ciuperci din: buseuri, creier, ciuperci, vin, sare, piper, oua, dafin. Ingrediente: 72 buşeuri coapte 600 g creier 100 g ciuperci sare piper 7 foaie dafin 3/4 pahar vin 3 gălbenuşuri 3/4 lingură făină 80 g unt 7 1/2 lingură smîntînă Mod de preparare: Creierul se curăţă de pieliţă şi se pune […]
Am mai gatit creier de porc, de vita nu. O sa incerc reteta voastra.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Am mai gatit creier de porc, de vita nu. O sa incerc reteta voastra.