Papanaşi cu dulceaţă de afine
PrinteazaPapanaşi cu dulceaţă de afine din: branza dulce de vaca, faina, zahar, bicarbonat, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie, smantana, dulceata de afine, ulei.
- 500 g branza dulce de vaca
- 400 g faina
- 100 g zahar
- 10 g bicarbonat
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- 500 ml smantana
- 1 borcan dulceata de afine
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi bicarbonatul. Adaugi treptat brânza şi faina. Modelezi din aluat bile potrivit de mari cărora le faci o adâncitură în centru şi capace pentru viitorii papanaşi, îi prăjeşti în baie de ulei şi îi scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a absoarbe excesul de grăsime. Serveşti papanaşii calzi cu smântână şi dulceaţă de afine, după gust.
Papanaşi cu dulceaţă de afine
Pofta buna!