Sos de ardei capia
PrinteazaSos de ardei capia din: patlagele rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa, busuioc, piper, tulpina de telina, foi de dafin, ulei, sare.
- 5 kg patlagele rosii
- 1 kg ardei grasi rosii
- 1 kg ardei capia rosii
- 500 g ceapa
- 2 legaturi busuioc
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 tulpina de telina cu frunze
- 3 foi de dafin
- 100 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa mărunt şi dai ardeii prin maşina de tocat. Treci roşiile prin separatorul pentru suc. Incingi uleiul într-un tuci şi căleşti ceapa şi ardeii, amestecând ca să nu se prindă. După 5 minute, pui roşiile, tulpina de ţelină cu tot cu frunze, foile de dafin şi busuiocul tăiat mărunt.
Laşi sosul să fiarbă la foc mic şi amesteci periodic, ca să nu se lipească de baza vasului. După circa 1 oră, adaugi piperul, sărezi după gust şi scoţi frunzele de ţelină. Torni compoziţia fierbinte în borcane de 350 ml, în prealabil spălate, uscate şi aşezate pe lame de cuţit.
Le laşi la răcit într-un vas mai mare, acoperit cu pături. A doua zi, etichetezi borcanele şi le păstrezi în cămara răcoroasă. Iarna, foloseşti acest sos la asezonarea ciorbelor, tocăniţelor, fripturilor, a preparatelor cu fasole boabe.
Sos de ardei capia
Pofta buna!