Fasole verde cu vinegreta din: fasole verde, unt, vinegreta. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de fibre dietetice. Fasolea verde conține fibre dietetice, care pot ajuta […]
Inghetata cu sos de zmeura
PrinteazaInghetata cu sos de zmeura din: zmeura, apa, zahar, galbenusuri, pastaie de vanilie, zahar, lapte, frica, zmeura.
Ingrediente:
sos:
- 250 g zmeura
- 100 ml apa
- 50 g zahar
inghetata:
- 4 galbenusuri
- o pastaie de vanilie
- 90 g zahar
- 300 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
servit:
- zmeura
Mod de preparare:
Pentru sos, apa, zahărul şi fructele se fierb 5 minute. pasează, se strecoară, iar sosul obţinut se fierbe încă 10 minute, apoi se lasă să se răcească.
freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc.
Intr-o oală se pun laptele, frişca lichidă şl păstaia de vanilie tăiată în două. fierb puţin, apoi se toarnă peste crema de gălbenuşuri, se amestecă şi se dă la foc mic până ce se îngroaşă.
lasă la răcit. pune compoziţia în forme şi se dă la congelator. serveşte cu sos de zmeură şi fructe.
Inghetata cu sos de zmeura
Pofta buna!
Zacuscă cu aromă de busuioc din: ardei rosii, vinete, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, rosii, pasta de tomate, busuioc, sare, piper, otet de vin rosu. Această zacuscă este o delicatesă gustoasă, perfectă pentru a fi savurată pe tot parcursul anului. Ingrediente: 2 kg de ardei roșii 1 kg de vinete 500 g de ceapă […]