Pastă de cod
PrinteazaPastă de cod din: cod, usturoi, cartofi fainosi, ulei de masline, lapte, foiae de dafin, sare, piper alb, nucsoara.
- 300 g cod uscat
- 2 catei de usturoi
- 250 g cartofi fainosi
- 150 ml ulei de masline
- 300 ml lapte
- 1 foaie de dafin
- sare si piper alb macinat
- nucsoara macinata
Mod de preparare:
Desăraţi peştele în apă rece, cu 24 de ore înainte de preparare, timp în care schimbaţi apa de cel puţin 3 ori. Scurgeţi-l bine şi fierbeţi-l împreună cu foaia de dafin, la foc mic, 5-7 min. Curăţaţi-l bine de orice urmă de oase. Fierbeţi separat cartofii, în coajă.
Frecaţi bine usturoiul cu puţină sare grunjoasă, ca pentru mujdei. Zdrobiţi bine peştele cu furculiţa, frecaţi-1 cu usturoi, cu puţin ulei cald şi cu câteva picături de lapte fierbinte.
Curăţaţi de coajă cartofii fierbinţi, zdrobiţi-i ca pentru piure, încălziţi restul de ulei, amestecaţi-1 cu cartofii şi cu peştele.
Frecaţi şi bateţi energic amestecul, subţiaţi-1 cu lapte cald, turna puţin câte puţin. Adăugaţi un pic de nucşoară, sare şi piper dupi gust. Serviţi pasta călduţă, cu pâine prăjită şi salată verde.
Pofta buna!