Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu:zahar, margarina, oua, lapte, miere, praf de copt, faina, zahar pudra, rom, cacao, ciocolata, nuca de cocos.
Ingrediente blat:
- 350 g zahăr
- 70 g margarina
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- 2 linguri miere
- 1 praf de copt
- 400 g făină
Ingrediente glazură:
- 200 g zahăr pudră
- 200 g unt sau margarină
- 100 ml lapte
- 100 ml rom sau o esenţă (10 ml)
- 2 linguri cacao de bună calitate
- 1 ciocolată (150 g)
- 200 g cocos
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci toate ingredientele şi torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncăl- zit pentru 25-30 de minute. Laşi să se răcească, după care tai blatul cubuleţe potrivite.
Pentru glazură, amesteci toate ingredientele şi le pui la fiert Când dau în clocot, iei oala de pe foc şi laşi să se răcorească.
Treci cubuleţele de blat prin glazură şi apoi le tăvăleşti prin nucă de cocos.
Pofta buna!