Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu:zahar, margarina, oua, lapte, miere, praf de copt, faina, zahar pudra, rom, cacao, ciocolata, nuca de cocos.

Ingrediente blat:

  • 350 g zahăr
  • 70 g margarina
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • 400 g făină

Ingrediente glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g unt sau margarină
  • 100 ml lapte
  • 100 ml rom sau o esenţă (10 ml)
  • 2 linguri cacao de bună calitate
  • 1 ciocolată (150 g)
  • 200 g cocos

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci toate ingredien­tele şi torni aluatul într-o tavă unsă şi ta­petată. Introduci tava în cuptorul preîncăl- zit pentru 25-30 de minute. Laşi să se ră­cească, după care tai blatul cubuleţe po­trivite.

Pentru glazură, amesteci toate ingre­dientele şi le pui la fiert Când dau în clo­cot, iei oala de pe foc şi laşi să se ră­corească.

Treci cubuleţele de blat prin glazură şi apoi le tăvăleşti prin nucă de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.