Muraturi cu pepeni
PrinteazaMuraturi cu pepeni din: castraveti, pepeni, morcovi, conopida, radacina de telina, ardei iute, marar, boabe de piper, apa, sare grunjoasa, conservant.
- 1 kg castraveti cornison
- 1 kg pepeni mici
- 4-5 morcovi
- 1 conopida mica
- 1 radacina de telina cu frunze
- cativa ardei iuti
- cate 1 legatura marar verde si tulpini de marar
- 1 lingura boabe de piper
- 3 l apa
- 5-6 linguri sare grunjoasa
- 6 g conservant
Mod de preparare:
Alegi legume tari, coapte, necrăpate, fără urme de lovituri, legume care nu au fost atinse de brumă. Speli legumele şi fructele. Tai rădăcina de ţelină în basto- naşe late, iar morcovii în rondele. Desfaci conopida în bucheţele pe care le pui în apă rece cu puţină sare.
Intr-un borcan mare, de 10 litri, aşezi frunzele de ţelină şi de mărar, apoi legumele şi pepenii, alternând cât mai estetic culorile. Presari boabele de piper şi pui deasupra tulpinile de mărar, în cruce. 3. Pregăteşti saramura pe care o laşi să se răcească şi dizolvi conservantul.
Torni saramura peste legume şi fructe şi acoperi cu o farfurie până a doua zi, când completezi dacă a scăzut lichidul. Acoperi borcanul cu celofan dublu sau cu un capac cu filet. Il depozitezi în cămară şi consumi murăturile peste cel puţin 1 lună.
Muraturi cu pepeni
Pofta buna!