Piure de cartofi cu morcovi
PrinteazaO reteta delicioasa de piure de cartofi cu: morcovi, unt, lapte, ceapa, usturoi, foi de dafin, zahar, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g cartofi albi
- 400 g morcovi
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi (opţional)
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă rasă zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli sub jet de apă rece, îi tai felii sau cuburi şi îi fierbi, circa 20 de minute, în apă cu un praf de sare, în care adaugi o ceapă potrivită întreagă şi o foaie de dafin.
Când legumele sunt bine fierte, îndepărtezi ceapa şi foaia de dafin, scurgi zeama, dar o
păstezi deoparte. Presezi legumele (sau le mixezi), adaugi untul, laptele fierbinte (sau zeama în care au fiert legumele), zahăr, sare, piper, după gust.
Poţi adăuga şi un căţel de usturoi zdrobit pentru a obţine un piure mai gustos. Amesteci bine şi serveşti ca atare sau lângă o fripturică de pui.
Pofta buna!