Sos de rosii cu ghimbir
PrinteazaSos de rosii cu ghimbir din: rosii, ceapa, usturoi, foi de dafin, radacina de ghimbir, boabe de ienibahar, piper, zahar, otet, sare.
- 4 kg rosii
- 2 cepe mari
- 4 catei de usturoi
- 4 foi de dafin
- 4 cm radacina de ghimbir
- 3-4 boabe de ienibahar
- piper
- 400 g zahar
- 250 ml otet
- 2 linguri sare
Mod de preparare:
Speli roşiile, le cureţi de cotoare şi le tai în felii. Cureţi, speli şi toci usturoiul şi ceapa. Pui într-un vas legumele şi le fierbi timp de 15-20 de minute, la foc mediu, împreună cu foile de dafin, ghimbirul ras, ienibaharul, piperul, zahărul, sarea şi oţetul. Măreşti intensitatea focului şi continui să le fierbi la foc iute, 15 minute.
După acest interval, scoţi foile de dafin şi pasezi amestecul printr-o sită metalică. Pui din nou compoziţia la fiert pentru 15-20 de minute, de aceasta data avand grija sa amesteci incontinuu.
Torni compoziţia fierbinte în sticle de 350 ml sau în borcane, le capsezi şi le răceşti sub pături groase. Depozitezi borcanele sau sticlele în locuri întunecate şi răcoroase. Foloseşti acest sos atât cald, cât şi rece, la paste, pizza sau la rasol de carne.
Sos de rosii cu ghimbir
Pofta buna!