Chiftele cu sos de vin

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele cu: carne de vita, orez, oua, migdale, pesmet, vin alb, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 400 g carne vită tocata
  • 3 linguri orez fiert
  • 2 ouă
  • 1lingură migdale pisate
  • 1 lingură pesmet
  • 150 ml vin alb
  • 2 cepe
  • 3 căţei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci carnea cu mig­dalele pisate, cu orezul fiert, ouăle, pesmetul, sare şi pi­per, după gust. Uzi mâinile şi formezi chiftele puţin mai mari decât o nucă. Le pră­jeşti în ulei încins, la foc po­trivit, şi le scoţi pe hârtie ab­sorbantă.

Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi usturoiul mărunţit şi vinul. Laşi să fiarbă câte­va minute şi condimentezi cu sare şi piper, lei vasul de pe foc, treci sosul printr-o sită şi-l torni peste chiftele. Laşi vasul acoperit circa 30 de minute, ca să se pătrundă aromele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.