Rulouri de merluciu cu sos de roşii
PrinteazaRulouri de merluciu cu sos de roşii din: fileuri de merluciu, rosii, ulei de masline, masline verzi, pesmet, ceapa, vin, cimbru, sare, piper.
- 600 g fileuri subtiri de merluciu
- 400 g cuburi de rosii, din conserva
- 5 linguri ulei de masline
- 12 masline verzi, fara samburi, tocate marunt
- 50 g pesmet
- 1 ceapa medie, taiata pestisori
- 100 ml vin alb sec
- 1/2 lingurita cimbru
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Pudraţi fileurile cu sare şi piper, ungeţi-le cu 1 lingură de ulei şi bateţi-le uşor cu ciocanul pentru carne. Aveţi grijă să nu le rupeţi! Amestecaţi bine măslinele cu pesmetul, cu 2 linguri de roşii şi cu 1 lingură de ulei. Săraţi şi piperaţi. Ungeţi fileurile cu această compoziţie, având grijă să lăsaţi puţin spaţiu până la margini. Rulaţi fileurile.
Puneţi ceapa într-o tavă, turnaţi restul de ulei, adăugaţi rulourile de peşte. Turnaţi vinul. Coaceţi 10-12 min în cuptorul încins la 200 C (treapta 6). Săraţi şi piperaţi restul de roşii, presăraţi cimbrul, turnaţi peste peşte. Lăsaţi să se mai coacă încă 10-15 min. Serviţi rulourile calde, cu sosul din tavă.
Pofta buna!
O sa incerc rulourile astea