Prajitura cu merisoare
PrinteazaPrajitura cu merisoare din: merisoare, ulei de floarea soarelui, oua, zahar, faina, zahar vanilat, praf de copt, zeama de lamaie, sare, faina.
- 300-400 g merisoare proaspete sau congelate
- 3 linguri cu ulei de floarea soarelui
- 6 oua
- 6 linguri cu zahar
- 6 linguri cu faina
- 1 plic cu zahar vanilat
- 1 lingurita rasa cu praf de copt
- zeama de lamaie
- sare
- faina pentru fructe
Mod de preparare:
Separă gălbenuşurile şi pune-le într-un vas cu zahărul, zahărul vanilat, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi uleiul. Amestecă-le cu mixerul la viteză maximă până ce obţii o cremă fină, de un galben-deschis. Separat, bate spumă albuşurile cu un praf de sare.
Răstoarnă albuşurile peste compoziţia de gălbenuşuri şi amestecă uşor, de jos în sus, până ce se omogenizează. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Scoate-le din frigider cu ceva timp înainte de a le folosi!
Toarnă jumătate din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presară fructele tăvălite prin făină (să nu lase multă zeamă) şi pune restul de aluat. Dă la cuptorul încins, la foc mic, vreo 25 de minute sau până ce trece testul scobitorii. Scoate si serveste cu zahar pudra deasupra.
Prajitura cu merisoare
Pofta buna!