Hamsii in sos de menta
PrinteazaHamsii in sos de menta din: faina, hamsii, ulei de masline, usturoi, otet din vin, menta, sare, ulei.
- 150 g faina
- 1 kg hamsii fara cap
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 125 ml otet din vin alb
- 2 linguri menta proaspata, tocata
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Tăvăliţi hamsiile prin făină, scuturaţi făina în exces. Prăjiţi-le în mai multe „serii”, în ulei bine încins, fără să le rumeniţi prea tare. Scoateţi-le pe prosop de hârtie absorbantă. Pudraţi-le cu sare.
Luaţi de pe foc tigaia în care le-aţi prăjit, scurgeţi uleiul, fără să o spălaţi. Turnaţi uleiul de măsline şi prăjiţi la foc mediu usturoiul, cca 1 min, amestecând frecvent, să nu se rumenească. Turnaţi oţetul şi lăsaţi să fiarbă 5 min, apoi adăugaţi menta şi luaţi de pe foc.
Aranjaţi hamsiile prăjite pe un platou, turnaţi lichidul din tigaie şi lăsaţi la frigider, cel puţin 3 ore înainte de a servi.
Hamsii in sos de menta
Pofta buna!