Salata cu branza gorgonzola si mere
PrinteazaSalata cu branza gorgonzola si mere din: amestec salata, branza gorgonzola, mere, telina apio, ceapa rosie, nuca, zeama de lamaie, sare, piper, smantana, tarhon uscat.
- 300 g amestec salata
- 100 g branza gorgonzola
- 3 mere ionatane
- 2-3 fire telina apio
- 1 ceapa rosie mica
- 150 g nuca
- zeama de lamaie
- sare
- piper
pentru sos:
- 250 g smantana pentru frisca
- 2 linguri cu smantana grasa
- 100 g branza gorgonzola
- 1 lingurita cu tarhon uscat
Mod de preparare:
Trage nuca într-o tigaie neunsă până ce îşi eliberează aromele. Las-o să se răcească. Pentru sos (creme fraîche), amestecă smântână (ambele tipuri) într-un castron, acoperă-l cu un prosop şi lasă-l peste noapte în bucătărie.
A doua zi, bate cu mixerul până ce ajunge la consistenţa unei smântâni dense, dar care curge. Sfărâmă brânza şi încorporeaz-o în sos împreună cu tarhonul mărunţit. Rupe frunzele de salată, taie mărunt ţelina apio şi ceapa, feliază merele şi stropeşte-le cu puţină zeamă de lămâie.
Pune totul într-un bol încăpător, presară nuca şi brânza sfărâmată, sărează şi piperează după gust şi toarnă sosul.
Salata cu branza gorgonzola si mere
Pofta buna!
Smechera salata asta