Rasol de biban cu legume asortate

Printeaza

Rasol de biban cu legume asortate din: fileuri de biban, cartofi, morcovi, radacinta de telina, telina verde, rosii, fasole verde, masline, samntana, marar, unt, verdeata, supa de peste, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Rasol_de_biban_cu_legume_asortate

  • 4 fileuri de biban
  • 5 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de telina
  • 2 fire de telina verde
  • 3 rosii
  • 50 g fasole verde
  • 10 g masline
  • 3 fire de marar
  • 125 ml smantana
  • 125 g unt
  • 1 verdeata proaspata
  • 1 l supa de peste
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Se taie carnea bucăţi de aceeaşi mărime şi se sărea­ză. Se toarnă supa într-o oală sau cratiţă. Se spală legumele şi se decojesc. Se taie cuburi morcovii, ţelina şi cartofii; se aşază în supă, împreună cu fasolea verde şi verdeaţa. Se lasă să fiarbă 6 min. până ce lichidul îşi re­duce volumul la jumătate şi legumele sunt aproape fier­te; se sărează şi se piperea­ză. Se adaugă untul.

Peştele se aşază într-o cratiţă şi se toarnă supă până ce este complet acoperit. Se taie măslinele felii. Roşiile se opăresc, se decojesc şi pulpa se taie cuburi. Toate se adaugă la peşte. Se lasă să fiarbă la foc moale, până ce este gata (cca 6 min.).

Se toacă mărarul şi se amestecă împreună cu smântână; se potriveşte de gust adăugând sare, piper şi coajă de lămâie rasă. Se serveşte acest sos alături de rasolul de peşte.

Rasol de biban cu legume asortate

Rasol_de_biban_cu_legume_asortate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.