Tortellini cu parmezan si busuioc
PrinteazaTortellini cu parmezan si busuioc din: ulei de masline, sunca, ceapa, usturoi, rosii cherry, sare, piper, suc de rosii, busuioc, tortellini cu spanac si ricotta, parmezan, busuioc.
- 2 linguri ulei de masline
- 3 felii de sunca uscata, impanata
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 250 g rosii cherry
- sare
- piper
- 200 ml suc de rosii
- 1 lingurita busuioc uscat
- 400 g tortellini cu spanac si ricotta
- 75 g parmezan ras
- 1 fir busuioc proaspat
Mod de preparare:
Se încinge uleiul şi se prăjeşte şunca tăiată cuburi. Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în tigaie 1 minut, împreună. Se adaugă apoi roşiile cherry, tăiate în jumătăţi în prealabil. Se sărează, se piperează şi se adaugă suc de roşii. Se presară busuioc uscat, se amestecă şi se lasă să fiarbă timp de 10 min. la foc moale.
Tortellini se pun în apă clocotită cu sare şi se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg. Se unge cu ulei o formă de sufleu şi se aşază înăun¬tru pastele, deasupra se toarnă sosul de roşii şi se presară parmezan.
Se coace 17 min. în cuptorul preîncălzit la 180 °C. Se presară frunze de busuioc verde si se servesc imediat.
Tortellini cu parmezan si busuioc
Pofta buna!
Imi place!
Arata foarte bine pastele astea