Salata de patrunjel cu ceapa rosie si cuscus
PrinteazaSalata de patrunjel cu ceapa rosie si cuscus din: patrunjel verde, cuscus, ceapa rosie, rosii, frunze de rucola, zeama de lamaie, ulei de masline, sare.
- 3 legaturi mari de patrunjel verde
- 50 g cuscus
- 1 ceapa rosie
- 2 rosii
- frunze de rucola
pentru sos:
- 60 ml zeama de lamaie
- 2 linguri cu ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Pune cuşcuşul într-un bol, acoperă-l cu apă rece, adaugă un praf de sare, o linguriţă cu ulei şi una cu zeamă de lămâie. Amestecă şi lasă deoparte 20 de minute. Spală pătrunjelul bine de tot, scutură-l de apă şi toacă-l mărunt. Pune-I într-un castron.
Taie ceapa roşie julien (sau mărunt, după preferinţă) şi roşiile în cubuleţe, apoi adaugă-le peste pătrunjel. Pune cuşcuşul şi amestecă uşor ca să nu zdrobeşti ingredientele. Toarnă amestecul de zeamă de lămâie, ulei şi sare şi serveşte de îndată, cu frunze de rucola deasupra (facultativ).
Salata de patrunjel cu ceapa rosie si cuscus
Pofta buna!
O sa fac si eu salata de patrunjel!