Fudulii de berbecut cu slanina la gratar din: fudulii de berbec, slanina afumata, usturoi, cimbru, boia, vin. Ingrediente: 1 kg fudulii de berbec 300 g slănină afumată 50 g usturoi – o căpățână 10 g cimbru 10 g boia 100 ml vin Mod de preparare: Se spală fuduliile, se crestează și se împănează […]
Berbecut la gratar cu salsa de rosii si busuioc
PrinteazaBerbecut la gratar cu salsa de rosii si busuioc din: muschiulti de berbecut, ulei de masline, usturoi, masline negre, sare, piper, rosii, ceapa rosie, menta, busuioc, coaja de lamaie, otet de vin rosu.
- 8 muschiuleti de berbecut
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 100 g masline negre
- sare
- piper
salsa:
- 8 rosii
- 1 ceapa rosie
- 4 fire de menta
- 4 fire de busuioc
- 1 lingurita coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri otet de vin rosu
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se prepară salsa: se spală roşiile, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se taie pulpa cuburi.
Ceapa se toacă şi se taie fâşii frunzele de busuioc şi de mentă. Intr-un castron se amestecă roşiile cu ceapă, verdeaţă şi coajă de lămâie; se toarnă ulei şi oţet.
Se amestecă, se acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigider.
Se curăţă carnea de grăsime, se spală şi se şterge. Se încinge tigaia-grill şi se aşază înăuntru carnea; se prăjeşte la foc iute pe ambele feţe, până se rumeneşte.
Se amestecă uleiul cu usturoi pisat, sare şi piper. Se unge carnea cu acest amestec, se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească cca 2-3 min.
Cotletele se sărează şi se piperează. Carnea se taie bucăţi şi se adaugă măslinele şi salsa; se serveşte alături lipie sau cartofi la cuptor.
Berbecut la gratar cu salsa de rosii si busuioc
Pofta buna!
Crochete de berbecut din: carne de berbec, crab, alune, vin, ceapa, faina, sare, oua, pesmet, ulei. Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 cutie conservă de crab (crevete) 150 g alune 150 g zarzavat 1 ceapă 3/4 pahar vin 1 /2 lingură făină sare 3 ouă pesmet de casă 30 g ulei 1/2 l supă […]
Pofta buna!