Lasagna cu scoici si rosii din: ceapa rosie, usturoi, grau, masline negre, rosii, midii, scoici, sepie, foi de lasagna, sare de mare, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocat marunt 55 g grau 2 maini de masline negre, cu samburi 2 conserve a cate 400 g […]
Scoici cu usturoi si ardei iute
PrinteazaScoici cu usturoi si ardei iute din: scoici, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, vin alb, ardei iute, foaie de dafin, patrunjel.
- 1 kg scoici
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri ceapa tocata
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 lingura faina
- 1/2 cana vin alb sec
- 1/2 cana apa
- 1 ardei iute, tocat (facultativ)
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Spălaţi bine scoicile sub jet de apă rece (dacă folosiţi midii, răzuiţi-le „bărbile”).
Aruncaţi scoicile deschise şi pe cele cu cochilia crăpată sau spartă. Incingeţi uleiul într-o tigaie mare, puneţi ceapa şi usturoiul, lăsaţi să se prăjească, amestecând continuu, până când ceapa se înmoaie, fără să se coloreze.
Presăraţi făina, amestecaţi, apoi adăugaţi scoicile. Daţi focul la maxim, turnaţi vinul şi apa, puneţi ardeiul şi dafinul.
Acoperiţi tigaia şi lăsaţi să fiarbă 3-4 min, până se deschid toate sau aproape toate scoicile, scuturând frecvent tigaia.
Luaţi de pe foc, aruncaţi scoicile care nu s-au deschis.
Puneţi în farfurii, presăraţi pătrunjel şi serviţi imediat, cu pâine prăjită sau pâine cu coajă crocantă.
Scoici cu usturoi si ardei iute
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de scoici cu vin
Supa de scoici cu vin din: ceapa, morcov, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, oregano, coaja de lamaie, vin, rosii, scoici. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina mica 1 catel de usturoi tocat 2 linguri ulei de masline sare piper negru 1/2 lingurita busuioc tocat 1/2 lingurita oregano maruntit 1 lingurita coaja razuita […]
Pofta buna!