Friptura de miel cu piure de cartofi si spanac din: fripturi de miel, pasta de rosii, ardei iuti, cartofi noi, spanac, unt, sare, piper. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o […]
Friptura marinata de miel la gratar
PrinteazaFriptura marinata de miel la gratar din: pulpa de miel, patrunjel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, scortisoara, chimen.
- 1,5 0 2 kg pulpa de miel, desfacuta intr-o bucata plata
- patrunjel proaspat, tocat pentru presarat
pentru marinata:
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 4 linguri rozmarin, tocat
- 4 linguri ulei de masline
- zeama de la 2 lamai
- 4 linguri miere
- 2 lingurite scortisoara – optional
- 2 lingurite chimen maicnat
Mod de preparare:
Combină ingredientele pentru marinată. Întinde bucata de carne pe suprafaţa de lucru şi unge şi masează cu marinata, ca să se pătrundă. Lasă la rece 1 oră.
Infige ţepuşe metalice în partea mai groasă, presară sare şi piper şi dă la grătarul încins la temperatură potrivită 15 min pe fiecare parte.
După ce se pătrunde complet, înfăşoară friptura în folie de aluminiu şi lasă să stea deoparte 15 min.
Pune marinata rămasă la foc 5 min pentru a obţine o pastă de glazură lipicioasă.
Aşază friptura pe o suprafaţă de tăiat, îndepărtează ţepuşele, taie bucăţi mari şi serveşte cu sosul rezultat din marinată şi presărată cu verdeaţă.
Friptura marinata de miel la gratar
Pofta buna!
Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi din: carne de miel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Carnea de miel este o sursă bogată de nutrienți esențiali, precum proteinele, vitaminele B și mineralele precum fierul, zincul și seleniul. De asemenea, conține acid linoleic conjugat (CLA), un tip de acizi grași cu proprietăți […]
Pofta buna!