Prajitura cu piure de castane
PrinteazaPrajitura cu piure de castane
Mod preparare blat:
Baţi spumă albuşurile a 5 ouă, apoi adaugi 5 linguri de zahăr şi baţi în continuare. Pui apoi treptat cele 5 gălbenuşuri rămase şi 5 linguri de făină. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit.
După ce s-a răcit, tai blatul în două sau trei părţi şi îl însiropezi cu siropul pregătit dintr-o ceaşcă de apă, 2 linguri zahăr, 1 esenţă de rom, pe care-l fierbi până se topeşte zahărul.
Mod preparare cremă:
Din 2 borcane cu piure de castane (se găseşte în magazine), 2 plicuri de frişcă bătută, 250 ml lapte rece, 10 g gelatină dizolvată în lapte faci o cremă rece. Pui crema între foile de blat, il imbraci cu frişcă si ornezi cu ciocolata rasă
Poftă bună!
Delicios piureul de castane. N-am mai facut pana acum, dar mi-a placut la nebunie.