Sufleu de dovleac
PrinteazaSufleu de dovleac din: dovleac, oua, zahar, pudra, unt, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar vanilat, scortisoara.
- 1 kg dovleac
- 4 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 250 ml lapte fiert
- 4 linguri rase de făină
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- scorţişoară
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul, îl treci pe râzătoare şi apoi îl căleşti cu 1-2 linguri de zahăr şi puţină scoţişoară. Il laşi deoparte. Intr-un vas pui untul şi peste el torni laptele şi pe amândouă le pui la fiert. Când e aproape să dea în clocot torni dintr-o dată toată făina, amestecând energic cu o lingură de lemn, ca să nu se transforme în cocoloaşe.
Când aluatul format se desprinde de pe pereţii vasului, tragi vasul de pe foc şi laşi să se răcească, dar nu de tot. După ce a devenit aproape rece, pui gălbenuşurile alternativ cu zahărul şi amesteci repede. Adaugi apoi dovleacul, răzătura de lămâie şi zahărul vanilat.
La final adaugi albuşurile bătute spumă tare şi ai grijă să amesteci numai de jos în sus. Ungi cu unt un vas pentru cuptor, torni amestecul şi dai la foc moderat pentru 35 de minute. Când e gata îl răstorni şi îl presari cu zahăr pudră.
Sufleu de dovleac
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sufleu de dovleac
Arata bine, dar nu sunt fana sufleu de dovleac.