Salata cu crenvursti si ardei gras
PrinteazaSalata cu crenvursti si ardei gras din: crenvursti, branza, ardei gras, castarvete, arpagic, ceapa verde, otet din vin alb, ulei, sare, piper alb.
- 300 g crenvursti
- 100 g branza emmental
- 1 ardei gras rosu
- 1 castarvete lungi mic
- 1 legatura arpagic
- 1 legatura mare de ceapa verde
pentru sos:
- 2 linguri otet din vin alb
- 3 linguri ulei
- sare
- piper alb macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Scoţi pieliţa de pe crenvursti şi îl tai în felii subţiri. Tai caşcavalul în fâşii înguste, subţiri. Cureţi ceapa verde, o speli bine şi o tai în rondele, atât partea albă, cât şi partea verde. Speli ardeiul, îl cureţi şi îl tai în fâşii înguste, potrivit de lungi. Speli bine castravetele sau îl cureţi de coajă, apoi îl dai pe o râzătoare deasă. Speli arpagicul, îl zvânţi şi îl tai rondele.
Pregăteşti sosul aşa: Condimentezi oţetul cu sare şi piper şi adaugi treptat uleiul, amestecând continuu. Amesteci bine crenvurştii cu brânza, ardeiul, ceapa verde, castravetele, arpagicul şi sosul, apoi condimetezi totul după gust. înainte de servire, laşi salata să stea o oră la rece.
Salata cu crenvursti si ardei gras
Pofta buna!