Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde

Printeaza

Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde din: cartofi, dovlecel, parmezan, faina, ceapa verde, marar, sare, piper, chili, ulei.

Ingrediente:Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde

  • 2 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • 100 g parmezan ras
  • 1 lingura rasa de faina
  • 2 fire de ceapa verde
  • cateva fire de marar
  • sare
  • piper
  • chili
  • putin ulei

 

Mod de preparare:

Amesteci parmezanul cu făina, ceapa tăiată rondele şi mărar to- cţt. Condimentezi cu sare şi piper. Cartofii si dovleceii îi cureţi de coajă şi îi tai felii foarte subţiri, ca pentru chipsuri.

Ungi o tavă de 26 cm diametru, cu puţin ulei şi aşezi un strat de felii de cartofi care se vor suprapune puţin.

Deasupra aşezi un strat de felii de dovlecel. Ungi cu foarte puţin ulei şi presari 1/3 din amestecul de parmezan cu ceapă verde.

Urmează apoi un strat de cartofi, un strat de dovlecel, ungi cu ulei, presari 1/3 din parmezan, pui iar un strat de cartofi, ungi cu ulei şi presari restul de amestec de parmezan şi puţin chili (opţional).

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi presari cu mâinile tarta, să se lipească straturile între ele. O dai la cuptor la 190 de grade pentru 40 minute.

Scoţi folia şi mai laşi la cuptor încă 15- 20 de minute, să se rumenească deasupra. O feliezi in tava si scoti usor feliile pe o farfurie.

Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde

Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.