Rulade de purcel
PrinteazaRulade de purcel din: patrunjel, usturoi, fulgi de migdale, parmezan, ulei de masline, sare, piper, file de porc.
- 1 legatura patrunjel
- 1 catel de usturoi
- 70 g fulgi de migdale sau seminte de pin prajite
- 70 g parmezan ras
- 60 ml ulei de masline
- sare
- piper
- 600 g file de porc
Mod de preparare:
Se prepară un pesto de pătrunjel: se pasează cu mixerul frunzele de pătrunjel cu usturoi tocat, migdale şi 30 g parmezan ras. Se înglobează în acest timp uleiul, turnând în fir subţire. Se potriveşte de sare şi piper. Se toaletează carnea, îndepărtând surplusul de grăsime.
Se crestează muşchiul pe lung şi se formează un dreptunghi de carne, care se aşază pe folie şi se bate uşor. Se sărează şi se piperează. Se unge carnea cu un strat uniform de pesto şi se presară un strat uniform de parmezan ras.
Se rulează carnea şi se taie în felii groase de cca 1 cm, folosind un cuţit foarte bine ascuţit, cu lama subţire. Ruladele mici obţinute se înfig pe ţepuşe pentru frigărui şi se frig într-o tigaie unsă cu ulei, pe ambele feţe cca 3 min., la foc iute. Se încălzeşte cuptorul la 120 °C.
Frigaruile rumenite se asaza intr-o forma de sufleu si se acopera cu folie; se coc la cuptor circa 7-10 minute. Se servesc cu salata de legume sa cartofi copti.
Rulade de purcel
Pofta buna!