Inghetata de mazare cu menta
PrinteazaInghetata de mazare cu menta din: mazare, lapte, zahar pudra, smantana, galbenusuri, frunze de menta.
- 450 g mazare proaspata
- 180 ml lapte
- 150 g zahar pudra
- 375 ml smantana cu 30% grasime
- 6 galbenusuri
- 20 g frunze de menta taiata marunt
Mod de preparare:
Fierbi 3 l de apă cu sare. Adaugi mazărea. O fierbi 7-10 minute. După ce a fiert, pui mazărea într-o strecurătoare şi o introduci sub jet de apă rece, apoi o dai prin blender.
Pui la foc mic într-o cratiţă, laptele împreună cu zahărul.
Intr-un castron, mixezi smântână şi apoi adaugi piureul de mazăre. Separat, mixezi gălbenuşurile şi adaugi peste ele laptele cald.
Pui apoi pe foc mic, până se îngroaşă. Amesteci apoi cu smântână bătută şi o introduci în blender împreună cu frunzele de mentă.
Dai îngheţata la congelator şi o amesteci din când în când.
Inghetata de mazare cu menta
Pofta buna!
Nu am mai auzit pana acum de inghetata de mazare 🙂 vreau sa gust si eu 🙂