Budinca de dovlecei

Printeaza

Budinca de dovlecei din: dovlecei, smantana, cascaval de oaie, rosii, oua, unt, sare.

Ingrediente:Budinca de dovlecei

  • 4 dovlecei medii
  • 500 g smantana
  • 100 g cascaval de oaie
  • 3 rosii
  • 4 oua
  • unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii şi taie-i în felii groase de 1 cm. Pune-i în apă clocotită şi dă-i în 1 -2 clocote, scoate-i cu spumiera şi lasă-i să se scurgă (pe nartie absorbantă). Intr-un vas ceramic adânc, uns cu unt sau ulei şi (facultativ) presarat cu pesmet ori griş, pune în straturi feliile de dovlecel intercalate cu felii de roşie.

Bate ouăle cu smântână şi caşcavalul ras şi toarnă peste dovlecei. Decorează cu felii de roşie şi dovlecel şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo jumătate de oră. Serveşte-o caldă sau rece, cu iaurt sau smântână.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.