Budinca de dovlecei
PrinteazaBudinca de dovlecei din: dovlecei, smantana, cascaval de oaie, rosii, oua, unt, sare.
Ingrediente:
- 4 dovlecei medii
- 500 g smantana
- 100 g cascaval de oaie
- 3 rosii
- 4 oua
- unt
- sare
Mod de preparare:
Spală dovleceii şi taie-i în felii groase de 1 cm. Pune-i în apă clocotită şi dă-i în 1 -2 clocote, scoate-i cu spumiera şi lasă-i să se scurgă (pe nartie absorbantă). Intr-un vas ceramic adânc, uns cu unt sau ulei şi (facultativ) presarat cu pesmet ori griş, pune în straturi feliile de dovlecel intercalate cu felii de roşie.
Bate ouăle cu smântână şi caşcavalul ras şi toarnă peste dovlecei. Decorează cu felii de roşie şi dovlecel şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo jumătate de oră. Serveşte-o caldă sau rece, cu iaurt sau smântână.
Budinca de dovlecei
Pofta buna!