Pilaf cu prune
PrinteazaPilaf cu prune din: prune, orez, ulei, ceapa, apa, zahar, sare.
- Pilaf cu legume, inimi si pipote de pui
- Pilaf cu legume si carne
- Pilaf cu mazare si ciuperci
- Pilaf cu legume, ardei iute si ghimbir
- Pilaf cu ciuperci si sos de soia
Ingrediente:
- 300 g prune
- 1 ccaşcă orez
- 100 g ulei
- 1 ceapă
- 3/4 l apă
- zahăr
- sare
Mod de preparare:
Punem într-o cratiţă uleiul şi ceapa să se moaie fără să se rumenească. Spălăm prunele uscate şi le punem în cratiţa cu ceapă. Amestecăm bine, adăugind puţină sare şi zahăr.
Apoi turnăm apă. Lăsăm să fiarbă pînă scade apa pe jumătate. Cînd prunele sînt fierte măsurăm zeama. Pentru două ceşti de zeamă punem în cratiţă o ceaşcă de orez.
Lăsăm pilaful să fiarbă acoperit pe plită sau la cuptor, 20 minute.
Luăm cratiţa de la foc, o descoperim, lăsăm mîncarea să se răcorească, o amestecăm şi o servim caldă sau rece. Se poate pregăti şi fără ceapă.
Pofta buna!
Imi place si mie plilaful cu prune
Nu suport pilaful cu prune.