Supa de ciuperci cu porumb din: ciuperci, porumb, pasta de ghimbir cu usturoi, rosie, frunze de busuioc, unt, sare. Ciupercile sunt o sursa activa de proteina, iar combinate cu porumb vor avea un gust deosebit. timp de preparare 25 minute, timp de gatire 7 minute, 2-3 portii Ciupercile sunt numite adesea şi carne vegetală făcând parte în […]
Porumb fiert
PrinteazaPorumb fiert porumb, apa. Porumbul este o sursă importantă de carbohidrați, fibre, vitamine (A, B, și E) și minerale (fier, magneziu, fosfor).
Conține fibre dietetice care susțin digestia sănătoasă și ajută la menținerea unui nivel constant al zahărului din sânge.
Este o sursă de antioxidanți precum carotenoizi și flavonoide, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Consumul de porumb poate contribui la o senzație de sațietate, ceea ce poate ajuta la controlul poftei de mâncare și la menținerea greutății corporale.
Vitamina A din porumb este esențială pentru sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea problemelor de vedere.
Ingrediente:
- 6-7 stiuleti porumb
- apa
Mod de preparare
Alegem ştiuleţi tineri, le desfacem foile (pănuşile), le scoatem mătasea, curăţind-o bine.
Luăm o cratiţă sau o oală, punem în fund un aşternut de foi, aşezăm ştiuleţii, îi acoperim cu un alt strat de foi, turnăm apă rece cît să-i acopere.
Lăsăm să fiarbă 3-4 ore. Ii scoatem pe o farfurie, într-un şervet.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de ciuperci cu porumb
Salată răcoritoare cu porumb si iaurt
Salată răcoritoare cu porumb si iaurt din: boabe d eporumb, iaurt grecesc, ceapa rosie, ceapa verde, ulei de masline, marar verde, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g boabe de porumb dulce 300 g iaurt grecesc 1 ceapă roşie mare 1 fir de ceapă verde mărar verde ulei de măsline sare zeamă de lămâie […]
Pofta buna!
Pacat ca nu se mai gaseste porumb romanesc.