Spaghete cu scoici şi calamari
PrinteazaSpaghete cu scoici şi calamari din: vin, scoici, sofran, unt, ceapa, sare, paste, ulei de masline, ghimbir, usturoi, rondele de calamari, rosii, patrunjel.
- 1/2 cana vin alb sec, plus 2 linguri
- 20 scoici mari de lac (mercenaria)
- 1/2 lingurita sofran
- 1/4 cana unt
- 1 cana ceapa taiata felii de circa 5 mm grosime
- sare
- 130-150 g paste
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita usturoi, tocat marunt
- 15-20 rondele de calamari
- 1 cana rosii proaspete, taiate cubulete
- 1 lingura patrunjel tocat (sau coriandru)
Mod de preparare:
Clocotiţi 1/2 cană de vin într-o tigaie mare, la foc iute. Adăugaţi scoicile, puneţi capacul şi lăsaţi-le să fiarbă până ce majoritatea s-au deschis. Scoateţi scoicile cu spumiera, aruncaţi-le pe cele care nu s-au deschis. Strecuraţi lichidul în care au fiert.
Lăsaţi scoicile să se răcească puţin. Scoateţi scoicile din cochilii, puneţi-le într-un castron şi turnaţi peste ele lichidul strecurat, înfierbântaţi cele 2 linguri de vin într-un vas mic, adăugaţi şofranul, acoperiţi şi lăsaţi să se infuzeze puţin. Fierbeţi pastele al dente, în multă apă cu ceva sare. Scurgeţi-le şi păstraţi-le la cald.
Incingeţi untul într-o tigaie mare, la foc mediu, puneţi ceapa şi prăjiţi-o până devine transparentă. Turnaţi vinul cu şofran şi mai lăsaţi să fiarbă 1-2 min. Incingeţi uleiul la foc mediu, puneţi usturoiul şi ghimbirul.
Amestecaţi frecvent timp de 1-2 min. Adăugaţi calamarii, ceapa cu unt şi vin, scoicile cu lichidul lor şi roşiile. Lăsaţi să fiarbă, amestecând continuu, până ce se fierb rondelele de calamari. încorporaţi pătrunjelul.
Puneţi pastele într-un castron, turnaţi compoziţia de scoici şi calamari, amestecaţi puţin şi serviţi imediat, cât este fierbinte.
Spaghete cu scoici şi calamari
Pofta buna!