Pastrav cu salata, ardei gras si vinete
PrinteazaPastrav cu salata, ardei gras si vinete din: ardei gras, dovlecel, vanata, fileuri de pastrav, usturoi, oregano, mere, salata verde, mustar, otet, iaurt, sare.
- 1 ardei gras rosu
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 4 fileuri pastrav
- 2 catei de usturoi
- 2 fire oregano
- 1 lingura ulei
- salata:
- 2 mere
- 1 capatana salata verde
- 2 linguri mustar
- 1 lingura otet
- 150 ml iaurt
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ardeiul gras de cotor, seminţe şi pieliţele albe; pulpa se taie fâşii. Se spală vânătă şi dovlecelul şi se taie felii subţiri; se aşază într-un castron şi se picură ulei. într-o tigaie, se prăjesc fâşii de ardei gras, vinete şi dovlecei.
Se încinge cuptorul la 200 °C şi peştele se taie pe lung în câte 2 fâşii; se ung cu usturoi pisat, se presară sare şi frunzuliţe de oregano. Se aşază fâşiile de legume pe bucăţile de peşte şi se rulează; ruladele se leagă cu aţă de bucătărie şi se aşază într-o formă de sufleu unsă cu puţin ulei; se coc la cuptor 10 min.
Se prepară salata: se curăţă merele şi se taie felii. Se taie fâşii salata. Se amestecă într-un castron cu muştar, oţet şi iaurt; se sărează şi se piperează. Se serveşte alături de rulourile de peşte.
Pastrav cu salata, ardei gras si vinete
Pofta buna!
O sa incerc si eu sa vad daca-mi iese pastravul
Uite o reteta de pastrav care merita incercata 🙂