Varza cu chiftele
PrinteazaVarza cu chiftele din: varza acra, carne tocata, ulei, bulion, pasta de ardei, boia, chimen.
- 1 varza acra
- 600 g carne tocata si preparata pentru chiftele, dupa gust
- 200 ml ulei pentru varza
- 50 ml ulei pentru chiftele
- 3 linguri bulion
- 1 lingura pasta de ardei, dulce sau iute, dupa gust
- 1 lingurita boia
- chimen, dupa gust
Mod de preparare:
Speli în mai multe ape varza desfăcută în foi, o laşi să se scurgă. Modelezi chiftele din carnea tocată (nu merg cu usturoi) şi le rumeneşti uşor în ulei. Le scoţi şi le laşi deoparte. Tai varza foarte subţire şi o pui să se călească în uleiul încins, la foc mic.
După ce s-a albit, o acoperi cu un capac şi o laşi în continuare să se călească. Amesteci din când în când şi, după ce s-a înmuiat, torni bulionul, pasta de ardei, paprica, chimenul şi un pic de apă. O laşi să dea un clocot, pui chiftelele în cratiţă şi dai totul la cuptor, la foc mic şi apoi mediu, pentru o oră.
Varza cu chiftele
Pofta buna!