Varza cu chiftele

Printeaza

Varza cu chiftele din: varza acra, carne tocata, ulei, bulion, pasta de ardei, boia, chimen.

Ingrediente:Varza cu chiftele

  • 1 varza acra
  • 600 g carne tocata si preparata pentru chiftele, dupa gust
  • 200 ml ulei pentru varza
  • 50 ml ulei pentru chiftele
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingura pasta de ardei, dulce sau iute, dupa gust
  • 1 lingurita boia
  • chimen, dupa gust

 

Mod de preparare:

Speli în mai multe ape varza desfăcută în foi, o laşi să se scurgă. Modelezi chiftele din carnea tocată (nu merg cu usturoi) şi le rumeneşti uşor în ulei. Le scoţi şi le laşi deoparte. Tai varza foarte subţire şi o pui să se călească în uleiul încins, la foc mic.

După ce s-a albit, o acoperi cu un capac şi o laşi în continuare să se călească. Amesteci din când în când şi, după ce s-a înmuiat, torni bulionul, pasta de ardei, paprica, chimenul şi un pic de apă. O laşi să dea un clocot, pui chiftelele în cratiţă şi dai totul la cuptor, la foc mic şi apoi mediu, pentru o oră.

Varza cu chiftele

Varza cu chiftele

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.