Pane crocant
PrinteazaPane crocant din: conopida, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, otet.
- 1 kg conopida
- 4 oua
- 100 g faina
- 100 g pesmet
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
- otet
Mod de preparare:
Se spala conopida bine, se desface in buchetele si se lasa in apa cu putin otet 10 minute, pentru a elimina eventualii gandecei ascunsi intre buchetele, dupa care se fierb in apa cu sare 10 minute. Se scurg intr-o strecuratoare.
Separat, se bat ouăle cu faina, sare şi piper, după preferinţă, se diluează cu puţină apă până se obţine un aluat ca de clătite. Se trec bucheţelele prin aluatul preparat, apoi prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins, rumenindu-se pe toate părţile.
Se servesc ca atare, garnisite cu soteuri de legume sau ca şi garnitură la diverse fripturi.
Pane crocant
Pofta buna!