Stiuca in sos de legume cu piure
PrinteazaStiuca in sos de legume cu piure din: file de stiuca, coaja de lamaie, patrunjel, ulei de masline, cartofi, unt, smantana, mustar de dijon, ulei, morcovi, telina, ceapa, usturoi, supa de peste, vin, suc de rosii, smantana.
- 800 g file de stiuca
- coaja rasa de la 1 lamaie
- cateva fire de patrunjel
- ulei de masline
piure:
- 1 kg cartofi
- 100 g unt
- 120 ml smantana
- 1 lingura mustar de Dijon
sos:
- 80 ml ulei
- 2 morcovi taiati cuburi
- 1/2 telina
- 1 ceapa (tocata)
- 4 catei de usturoi
- 300 ml supa de peste
- 500 ml vin alb
- 200 ml suc de rosii
- 150 ml smantana
Mod de preparare:
Se pregăteşte sosul: se taie cuburi ţelina, usturoiul se toacă. Se călesc în ulei morcovii, ţelina, ceapa şi usturoiul; se stinge cu vin, suc de roşii şi supă. Se fierb cca 40 min. fără capac, până se îngroaşă sosul. Se toarnă smântână şi se încălzeşte.
Se sărează şi se piperează ştiuca, apoi se taie în opt. Se presară pe 4 bucăţi coajă de lămâie rasă şi restul de pătrunjel; se acoperă cu restul de felii. Fiecare porţie de peşte se aşază pe câte o bucată de folie transparentă şi se picură ulei de măsline; se împachtează şi se lasă la frigider 30 min.
Se prepară piureul: se decojesc cartofii, se taie bucăţi şi se fierb; se zdrobesc apoi cu unt, smântână şi muştar. Se sărează după gust. Se despachetează peştele şi se fierbe la abur 8 min. la foc mediu. Se pasează sosul, se adaugă pătrunjel tocat, sare şi piper. Se serveşte cu piure de cartofi şi peşte.
Stiuca in sos de legume cu piure
Pofta buna!