Ştrudel cu mere şi stafide
PrinteazaŞtrudel cu mere şi stafide din: aluat de foitaj, mere, unt, miez de nuca, stafide, zahar tos, zahar vanilinat, scortisoara, menta, ghimbir, anason.
- un pachet aluat de foitaj
- 600 g mere
- 50 g unt
- 100 g miez de nucă
- 125 g stafide
- 80 g zahăr tos
- zahăr vanilinat
- scorţişoară
- mentă tocată
- ghimbir
- anason
Mod de preparare:
Merele se taie felii potrivit de groase, apoi cubuleţe sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se topeşte untul, se adaugă merele, scorţişoara, zahărul vanilinat şi zahărul tos.
Se călesc până încep să se înmoaie, se pun stafidele şi se mai ţin pe foc cinci minute.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă bine cu menta tocată şi miezul de nucă tocat mărunt. Aluatul de foitaj se crestează pe o margine cu un cuţit şi pe marginea opusă se pune umplutura.
Se rulează, se stropeşte cu puţină apă, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul încins pentru 30 de minute.
Ştrudel cu mere şi stafide
Pofta buna!
Strudel din asta vreau sa fac si eu!