Supa ardeleneasca cu smantana si zer
PrinteazaSupa ardeleneasca cu smantana si zer din: fasole verde, slanina apa, ceapa verde, rosii, verdeata, zer, smantana, sare.
- 1 kg fasole verde pastai
- 200 g slanina alba
- 10-12 fire ceapa verde
- 3 rosii
- verdeata tocata
- 1 cana cu zer
- 1 pahar cu smantana
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea, o spălaţi în apă călduţă, rupeţi bucăţi de 3-4 cm, puneţi la fiert în apă care clocoteşte. Acoperiţi, fierbeţi 15 min la foc mic, cu pătrunjel tocat. Tocaţi mărunt ceapa verde şi slănina, le puneţi peste fasole, împreună cu sarea necesară şi roşiile decojite şi tocate fin, mai fierbeţi 15 min.
Puneţi apoi zerul clocotit separat şi 2 linguri pline cu pătrunjel tocat. Serviţi fierbinte, dreasă cu smântână, cu pâine de casă.
Pofta buna!