Supa crema de praz cu smantana si crutoane
PrinteazaSupa crema de praz cu smantana si crutoane din: fire de praz, apa, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare.
- 3 fire de praz
- 2 l apa
- 3 cartofi
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1/2 telina
- 1 lingura cu unt
- 200 g smantana
- sare
Mod de preparare:
Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi pune-le la fiert întregi, în apă cu un praf de sare. Scoate legumele şi în supa rămasă pune la fiert cartofii tăiaţi cubuleţe şi prazul tăiat rondele.
După ce au fiert, strecoară-le şi zdrobeşte-le, dar păstrează câteva cubuleţe de cartof pentru decor.
Subţiază cu supa în care au fiert legumele. Adaugă untul şi mai lasă pe foc să dea în câteva clocote.
Drege cu smântână şi potriveşte de sare. Serveşte cu rondele de praz, cubuleţe de cartof şi crutoane.
Supa crema de praz cu smantana si crutoane
Pofta buna!