Tort de pepene

Printeaza

Tort de pepene din: aluat fraged, ciocolata amaruie, foi de gelatina, iaurt, branza de vaci, suc de lamaie, zahar, frisca, pulpa de pepene, lichior de pepene galben.

Ingrediente:Tort_de_pepene

  • 300 g aluat fraged
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 16 foi gelatina
  • 300 g iaurt
  • 400 g branza de vaci
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 130 zahar
  • 300 g frisca
  • 400 g pulpa de pepene
  • 5 linguri lichior de pepene galben

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C. Se intinde o foaie de aluat si se tapeteaza cu ea o forma de tort (26 cm). Se inteapa din loc in loc. Se coace 20 de minute, se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata si se repartizeaza pe blat. De jur imprejur si fixeaza inelul formei. Se inmoaie foile de gelatina in apa rece intr-un vas 12 foi si in aluatul, celalalt 4 foi.

Se amesteca iaurtul cu branza de vaci, suc de lamaie si 100 g zahar. Se dizolva cele 12 foi de gelatina si se inglobeaza in crema. Se bate frisca si se inglobeaza si ea. Se paseaza pepenele cu restul de zahar si lichior. Se dizolva restul de 4 foi de gelatina si se inglobeaza.

Se asaza pe blat o treime de cantitatea de crema, deasupra din cantitatea de piure, apoi din nou o treime din crema, apoi restul de piure si restul de crema.

Se da tortul la frigider 3 ore. Eventual se onreaza cu pepene.

Tort de pepene

Tort_de_pepene

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Daniela Melinte

    Nu am mai mancat asa ceva pana acum, tort de pepene

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.