Chec cu banane si cacao
PrinteazaChec cu banane si cacao din: oua, faina, zahar brun, unt, praf de copt, sare, banane, cacao, fulgi de nuca de cocos.
- 2 oua
- 200 g faina
- 150 g zahar brun
- 120 g unt
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 2-3 banane
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Intr-un bol, mixezi untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, până obţii o cremă omogenă.
Adaugi pe rând ouăle si continui să mixezi după fiecare, până când în compoziţie nu se mai simt cristalele de zahăr, într-un alt castron, amesteci făina, praful de copt şi sarea.
In compoziţia cu unt, încorporezi treptat amestecul de prafuri, până ajungi la un aluat moale, de consistenţa unei smântâni. Alegi banane bine coapte, care au pe coajă pete maronii.
Zdrobeşti miezul bananelor cu o furculiţă şi adaugi acest piure în aluat, după care omogenizezi.
Torni jumătate de aluat într-o tavă pentru chec, tapetată cu hârtie de copt. Cu pudra de cacao, colorezi aluatul rămas şi-l torni în tavă peste aluatul maro. Presari fulgii de cocos.
Coci checul în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, 40 de minute. Il laşi să se răcească în tavă.
Chec cu banane si cacao
Pofta buna!