Chec cu banane si cacao

Printeaza

Chec cu banane si cacao din: oua, faina, zahar brun, unt, praf de copt, sare, banane, cacao, fulgi de nuca de cocos.

Ingrediente:Chec_cu_banane_si_cacao

  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 150 g zahar brun
  • 120 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 banane
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita fulgi de nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, mixezi untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, până obţii o cremă omogenă.

Adaugi pe rând ouăle si continui să mixezi după fiecare, până când în compoziţie nu se mai simt cristalele de zahăr, într-un alt castron, amesteci făina, praful de copt şi sarea.

In compoziţia cu unt, încorporezi treptat amestecul de prafuri, până ajungi la un aluat moale, de consistenţa unei smântâni. Alegi banane bine coapte, care au pe coajă pete maronii.

Zdrobeşti miezul bananelor cu o furculiţă şi adaugi acest piure în aluat, după care omogenizezi.

Torni jumătate de aluat într-o tavă pentru chec, tapetată cu hârtie de copt. Cu pudra de cacao, colorezi aluatul rămas şi-l torni în tavă peste aluatul maro. Presari fulgii de cocos.

Coci checul în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, 40 de minute. Il laşi să se răcească în tavă.

Chec cu banane si cacao

Chec_cu_banane_si_cacao

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.