Tarta cu dulceata de nuci

Printeaza

Tarta cu dulceata de nuci din: magiun, nuca, dulceata de nuci, oua, margarina, zahar, faina, bicarbonat, zzeama de lamaie, sare.

Ingrediente:Tarta_cu_dulceata_de_nuci

  • 200 g magiun
  • 200 g nuca
  • cateva linguri cu dulceata de nuci

pentru aluat:

  • 1 ou
  • 125 g margarina
  • 125 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 lingurita cu bicarbonat
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şi bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Presară făina şi frământă bine un aluat mai tare, dar bun de întins. întinde o foaie şi aşaz-o într-o formă unsă cu margarina şi tapetată cu făină.

Unge foaia cu magiun amestecat cu nucile tocate. Aşază deasupra câteva nuci întregi şi coace la cuptor, la foc moderat, timp de 25 de minute. După ce s-a răcorit puţin, unge tarta cu dulceaţă de nuci.

Tarta cu dulceata de nuci

Tarta_cu_dulceata_de_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.