Tarta cu dulceata de nuci
PrinteazaTarta cu dulceata de nuci din: magiun, nuca, dulceata de nuci, oua, margarina, zahar, faina, bicarbonat, zzeama de lamaie, sare.
- 200 g magiun
- 200 g nuca
- cateva linguri cu dulceata de nuci
pentru aluat:
- 1 ou
- 125 g margarina
- 125 g zahar
- 300 g faina
- 1 lingurita cu bicarbonat
- 1 lingura cu zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şi bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Presară făina şi frământă bine un aluat mai tare, dar bun de întins. întinde o foaie şi aşaz-o într-o formă unsă cu margarina şi tapetată cu făină.
Unge foaia cu magiun amestecat cu nucile tocate. Aşază deasupra câteva nuci întregi şi coace la cuptor, la foc moderat, timp de 25 de minute. După ce s-a răcorit puţin, unge tarta cu dulceaţă de nuci.
Tarta cu dulceata de nuci
Pofta buna!