Fasole verde fiarta in lapte
PrinteazaFasole verde fiarta in lapte din: fasole pastai, unt, faina, lapte, ceapa, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg fasole pastai
- 2 linguri cu unt
- 1 lingurita cu faina
- 1 pahar cu lapte
- 1 ceapa mijlocie
- patrunjel tocat
- sare si piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe, rupeţi păstăile în bucăţi de 3-4 cm şi spălaţi în 2 ape călduţe, apoi puneţi să fiarbă cu o cană de apă care clocoteşte. Lăsaţi focul mic, acoperiţi vasul şi aşteptaţi 20 min pentru ca fasolea să fiarbă.
Tocaţi mărunt ceapa, căliţi în unt călduţ 5-6 min, adăugaţi 1 linguriţă cu făină, stingeţi cu lapte rece.
Fierbeţi acoperit 10 min, adăugaţi fasolea scursă de zeamă, săraţi şi piperaţi puţin şi mai fierbeţi 10 min la foc mic, cu vasul acoperit.
Serviţi mâncarea caldă, decorată cu pătrunjel verde tocat, lângă felii subţiri de pâine neagră.
Pofta buna!